Vinska klet pri Starčih Tavčar
  • Dobrodošli
  • Benvenuti
  • Welcome
  • Vino
  • Novice
  • Kontakt
  • Darilni paketi
  • Dobrodošli
  • Benvenuti
  • Welcome
  • Vino
  • Novice
  • Kontakt
  • Darilni paketi

PO POTI ZDRAVJA

17/3/2022

0 Comments

 
Opis operacije: Po poti zdravja

Za izvedbo projekta so bila odobrena sredstva v okviru podukrepa 19.2 Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Projekt povezovanja zdrave prehrane in gibanja v premični ambulanti “Po poti zdravja” je sestavljen iz različnih aktivnosti, katerih cilj je med seboj povezati različne ponudnike lokalno pridelane hrane z namenom, da bi skupaj nastopali na trgu, se promovirali skupaj ter v sodelovanju s strokovnim kadrom, dietetikom in fizioterapevtom Bolnišnice Sežana ozaveščali lokalno prebivalstvo o pomenu lokalno pridelane hrane ter o pomenu zdravega življenjskega sloga in gibanja.


Aktivnosti:
Projekt bo potekal v dveh fazah. Prva faza bo obsegala investicijo v sredstva (izdelava promocijskega gradiva, zaposlitev kadra), potrebna za zagotovitev pogojev za uspešno izvajanje aktivnosti ter deloma izvedbo aktivnosti - prvo srečanje.
Druga faza bo obsegala dejansko izvedbo in evalvacijo posameznih aktivnosti.
 
1.               faza: 
​
Priprava vsebin ter promocijskih gradiv, promocijske aktivnosti ter izvedba potrebnih zaposlitev.


-                  izdelava promocijskega gradiva
-                  izdelava videov z vajami
-          priprava mobilne prehranske in fizioterapevtske ambulante, kjer se bo izvajalo svetovanje in izobraževanje po navedenih lokacijah partnerjev in javnih ustanov
 
V prvi fazi projekta bodo potekale priprave na izvedbo drugega dela projekta. v tej fazi bo strokovni sodelavec, komercialist, ki bo:
-                  koordiniral in vodil partnerstvo pri pripravah na drugo fazo,
-                  zadolžen za pripravo promocijskega materiala,
-                  izvajal in usklajeval aktivnosti potrebne za uspešno pripravo na drugo fazo,
-                  skrbel za podrobnejše načrtovanje druge faze,
-                  pisanje poročil ter izvajanje drugih administrativnih del kot so dokumentiranje stroškov, načrtovanje sestankov, načrtovanje promocije, izdelava promocijskega gradiva.  
 
Na delovno mesto strokovni sodelavec se je v Bolnišnici Sežana izvedla zaposlitev.
 
2.               faza:
 
V okviru projekta bodo s strani vodilnega partnerja Bolnišnica Sežana sodelovali zaposleni s področja fizioterapije, dietetik ter strokovni sodelavec - komercialist. Naloge strokovnega sodelavca, komercialista v drugi fazi bodo naslednje:
-                  koordiniranje in usklajevanje med partnerji in ostalimi deležniki
-                  pisanje vsebin za FB stran
-                  organizacija in izvedba delavnic
-                  sodelovanje pri pripravi tiskovnega materiala
-                  organizacija in priprava promocijskih vsebin
-                  urejanje slikovnega in tiskanega materiala
-                  urejanje spletne strani
-                  promocija projekta
-                  priprava dokumentacije
-                  oglaševanje
-                  e-mail marketing
 
Prispevek k ciljem razpisa
S projektom bomo prispevali k:
 - izboljšanju prehranjevanja ter gibanja mladostnikov → mladostniki bodo vključeni kot ena izmed ranljivih skupin. Pri mladostnikih iz družin z višjim socialno-ekonomskim standardom, se je trend debelosti ustavil, v družinah s slabšim socialno-ekonomskim stanjem ne;
 - povečanju ponudbe zdravju koristnih in prehransko ustreznejših živi, ki so pomembna za ohranjanje zdravja prebivalcev → vključene bomo spodbujali k uživanju lokalno in ekološko pridelanih živil, hkrati bomo spodbujali lokalne pridelovalce, da približajo ponudbo našim ciljnim skupinam;
 - krepitvi zdravja socialno-ekonomsko  ogroženih  s  povečanjem  dostopnosti  zdravju koristnih živil → spodbujali bomo uporabo cenovno dostopnih zdravih živil ter pripravo ustrezno velikih obrokov hrane, hkrati bomo pri lokalnih pridelovalcih in ponudnikih spodbujali ponudbo cenovno ustrezne in hkrati zdrave hrane;
 - povečanju deleža osveščene populacije, ki se zdravo in uravnoteženo prehranjuje in giba (višja zdravstvena pismenost na zadevnem področju) → informiranje in ozaveščanje preko plakatov, zgibank, pogovorov, delavnic, individualnih obravnav;
 - strokovni  usposobljenosti  zaposlenih  v  zdravstvu  na  področju  spremljanja  stanja prehranjenosti in funkcijske zmožnosti bolnikov in starejših odraslih ter prehranskega svetovanja in podporne obravnave na vseh ravneh zdravstvenega varstva → zaposlene v zdravstvenih domovih in bolnišnicah bomo vključili v prepoznavanje znakov, merjenje ter spremljanje;
 
 - povečanju deleža telesno dejavnih socialno ogroženih posameznikov → socialno ogroženim, ki predstavljajo velik del naše ciljne populacije, bodo predstavljene vsem dostopne telesne aktivnosti (hoja, razgibavanja, vključitev v brezplačne programe, nastanek novih programov znotraj skupine obravnavanih);
 - ustvarjanju okolij za spodbujanje telesne dejavnosti → spodbujali bomo povezanost med vključenimi, izmenjavo izkušenj in nastanek programov telesnih dejavnosti med njimi.
 
Podatki o financiranju:
  • »Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje«, hiperpovezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP
    (http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm) in hiperpovezava na spletno stran PRP (www.program-podezelja.si/).
 
0 Comments



Leave a Reply.

    Katjuša Tavčar

    Zapisovalka.

    Arhiv

    March 2022
    November 2021
    November 2020
    April 2020
    November 2016
    October 2016

    Kategorije

    All

Powered by Create your own unique website with customizable templates.